Debarcaderul scoate la iveală lipsa măsurilor de siguranţă la închirierea bărcilor Municipalitatea s-a îngrijit de primenirea debarcaderului din Parcul Nicolae Romanescu, dar a uitat că bărcile din zona de agrement ar trebui dotate cu echipamente de salvare. Deşi apa lacului depăşeşte opt metri adâncime, bărcile şi hidrobicicletele au în dotare doar câte un vechi colac. Nici vorbă de vesta de salvare. Autorităţile lasă pe umerii amatorilor de o plimbare pe lac asumarea riscurilor în cazul unor evenimente neprevăzute. E adevărat că nicio lege nu obligă persoanele aflate într-o barcă să poarte o vestă de salvare, dar legislaţia precizează că acestea sunt obligatorii în asemenea zone de agrement.
Într-o notă a Consiliului Local Craiova, întrunit în şedinţă ordinară în data de 30 august 2007, se preciza că bărcile utilizate în Parcul Romanescu nu îndeplinesc condiţiile de siguranţă în exploatare: „De asemenea, se propunea achiziţionarea a cinci hidrobiciclete pentru desfăşurarea activităţii de agrement nautic pe lacul aflat în Parcul Nicolae Romanescu, bărcile utilizate pentru agrement, neîndeplinind condiţiile de siguranţă în exploatare“.
Hidrobiciclete s-au cumpărat, însă bărcile nu au fost înlocuite sau dotate cu echipamente corespunzătoare. La debarcaderul din parc sunt ancorate 15 bărci cu rame. Doar două persoane, o casieră şi un barcagiu, au în grijă ambarcaţiunile. Bărcile, destul de vechi, precum şi cele câteva hidrobiciclete de agrement, pot pune în pericol viaţa celor care se încumetă să se plimbe cu ele. „Barcagiul monitorizează zona, dar nu poate interveni chiar pe tot lacul. Dar ştie să înoate“, ne spune Adi A., casiera. Cei responsabili cu închirierea ambarcaţiunilor recunosc că bărcile ar trebui echipate ca la carte.
Sfaturi pe plăcuţe, singura protecţie
„E barcagiul acolo, poate să înoate. Acum, ştiţi cu