Sindromul deficitului de atentie (ADHD) afecteaza tot mai multi copii. Tratamentul medicamentos anevoios si sedintele de terapie indelungate i-au determinat pe parinti sa caute tratamente naturale, care sa nu prezinte reactii adverse si care nu ofera dependenta.
Printre simptomele ADHD se numara hiperactivitatea, slabirea atentiei si lipsa de concentrare. Aceste simptome generale sunt asociate cu grave deficiente in limbaj, in intelegerea sensului lucrurilor din jur sau dereglari emotionale, informeaza lovetoknow.com.
De cele mai multe ori, micutii care sufera de ADHD sunt perceputi drept copii problema, cu o personalitate distructiva, neascultatori si needucati. In realitate, afectiunea lor se manifesta in acest fel, iar cei mai multi parinti descopera tarziu boala.
Tratamentul medicamentos pentru micutii pacienti consta in administrarea unui psihostimulant, iar cel mai raspandit este Ritalinul, si antidepresive.
Depasirea dozelor recomandate este foarte frecventa la cei mai multi pacienti, astfel ca in prezent, Ritalinul se foloseste inclusiv ca medicament pentru cresterea performantei intelectuale.
Medicatie naturista
Pentru tratarea ADHD-ului, cele mai importante sunt sedintele de terapie psihologica. Exersarea lucrurilor invatate cu psihologul si in afara sedintelor este benefica pentru micutii care, in unele cazuri, la o varsta inaintata, cer un pahar cu apa tipand.
Aceste exercitii sunt dublate de tratamentele naturiste, care ajuta la fixarea si buna intelegere a lucrurilor invatate cu terapeutul. Ceaiurile din plante cu proprietati de stimulare a atentiei si a performantelor intelectuale sunt cei mai buni inlocuitori ai tratamentului medicamentos.
Extractul de brahmi, o planta denumita in antichitate "miraculosul elixir al vietii", ajuta la reglarea circulatiei sang