Sociologul îi ajută de 10 ani pe bistriţeni să renunţe la fumat, să adopte o alimentaţie şi un mod de viaţă sănătose. Mirela Parker a muncit la începutul carierei la leagănul de copii, experienţă care i-a dat mult de gândit şi din care a învăţat foarte multe „Experienţa de la leagăn a fost un manual de lecţii de viaţă pentru că în relaţia cu acei copii ai nimănui dacă pot să le spun aşa, am învăţat foarte multe despre mine şi am simţit că evoluez profesional”. De mai bine de zece ani face parte din Compartimentul de Educaţie şi Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi munca pe care o face este una nobilă,mai ales că preocuparea pentru alţii nu este una dintre priorităţile oamenilor din ziua de astăzi.
Mulţumirea cea mai mare a Mirelei este aceea că se regăseşte în jobul pe care îl are. „Am avut grijă pe cât se poate să am joburi în care să mă regăsesc. Nu sunt un bun executant, iar dacă trebuie să execut ceva sunt doar un funcţionar lamentabil”, spune sociologul. Campaniile de promovarea a sănătăţii îi dau libertatea de a da un înţeles particular muncii sale şi a sarcinilor de serviciu pe care le are.
Mirela încearcă prin campanii bine închegate, mesaje clare şi sugestii susţinute să îi convingă pe bistriţeni să abordeze un stil de viaţă mai sănătos, să renunţe la vicii, să treacă peste tentaţia drogurilor şi a alcoolului, să aibă grijă în viaţa sexuală, atenţia ei fiind focalizată mai ales pe prevenire. Se străduieşte întodeauna să ţină cont de părerile grupurilor cu care lucrează şi să abordeze o atitudine constructivă, fără a condamna obiceiurile nesănătoase din start, pentru că acesta e primul pas spre eşec.
Copiii mai receptivi la campanii
Preferă să lucreze cu copii şi adolescenţi pentru că aceştia digeră foarte uşor mesajele şi nu se simt lezaţi de ceea ce li se spune, fiind c