Uleiul, zahărul, sarea şi benzoatul de sodiu distrug calităţile nutritive ale cărnii de somon. Mai mult, aceasta a fost afumată, lăsând produsul fără valoare biologică.
Pate somon Royal Sweden este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional. O problemă este reprezentată de excesul de lipide, care afectează buna funcţionare a inimii şi a ficatului. De asemenea, pateul de somn conţine o cantitate mare de zaharuri ascunse.
Acestea stresează pancreasul endocrin, care este forţat să secrete o cantitate mare de insulină într-o perioadă scurtă de timp, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Mai mult, produsul conţine şi sodiu din două surse, ceea ce împiedică funcţionarea la parametri normali a rinichilor şi a sistemului cardiovascular.
În compoziţia produsului analizat intră şi un aditiv alimentar foarte controversat, care a fost incriminat pentru apariţia multor maladii, E211 benzoat de sodiu. Unul dintre efectele adverse provocate de acesta este apariţia sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). Mai mult, studii recente au demonstrat că produce modificări la nivel ADN, care în timp se traduc prin apariţia cancerului.
Doza zilnică adimisă pentru E211, stabilită de JEFCA (forul mondial care reglementează utilizarea aditivilor alimentari), este de 5 mg/kg corp.
Carnea de somon folosită a fost afumată, fiindu-i distruse calităţile nitritive. De asemenea, au fost utilizaţi fulgi de cartofi şi piure de tomate, ingrediente care au trecut printr-un proces de industrializare, scăzând valoarea biologică pe care produsul ar fi putut să o aibă.
În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul ne spune că pateul de somn Royal Sweden nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi car