Comisia bistriţeană de rezolvare a contestaţiilor a rezolvat în timp record a doua corectare. Elevii bistriţeni au aflat încă de ieri rezultatele contestaţiilor, în timp ce la nivel naţional afişarea rezultatelor s-a făcut abia astăzi. Procentul de promovabilitate s-a ridicat în urma soluţionării acestora la 77,51%.
Ultima şansă din această sesiune, dar şi ultimul val de emoţii ale absolvenţilor de clasa a XII-a legate de examenul de bacalaureat au trecut odată cu soluţionarea contestaţiilor . Rezultatele acestora i-au făcut fericiţi pe încă 79 de elevi şi a ridicat procentul de promovabilitate la nivel de judeţ cu trei procente.
Lista nemulţumiţilor a fost destul de lungă. Peste 650 de absolvenţi au contestat notele obţinute, unii fiind convinşi că trebuiau să obţină note mai mari, în timp ce alţii tremurau pentru media şase. Au fost şi cazuri în care după recorectare nota obţinută nu a fost mai mare, ci dimpotrivă mai mică.
Vicepreşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat , Gavril Câmpan, a precizat că, doar 221 de contestaţii au fost admise pentru recorectare.“ În urma reevaluării lucrărilor doar în 221 de cazuri notele s-au modificat şi 79 de elevi au fost declaraţi admişi, astfel încât, la nivelul judeţului sunt acum 2343 de absolvenţi care au promovat, ceea ce ridică procentul de promovabilitate de la 74,89% la 77,51%”, a adăugat Gavril Câmpan.
Pentru unii au lipsit câteva sutimi
Anul acesta 11 elevi s-au găsit în situaţia de a nu fi reuşit să obţină media şase, necesară promovării şi deşi au trecut toate probele de examen, s-au aflat doar la câteva sutimi distanţă. „ Din cei 11 cu medii cuprinse între 5 şi 5,89, doar doi au primit note de trecere în urma reevaluarii lucrărilor”, a mai precizat vicepreşedintele comisiei judeţene de BAC.
Nastasia Mureşan este unul dintre absolvenţii ghinionişti.