Păsările acvatice africane au costat 16.000 de euro şi sunt cunoscute după porecla de „Jackass“. Pinguinii aduşi la Delfinariu fac parte dintr-o rasă care se adaptează extrem de uşor şi au toate şansele să se înmulţească în captivitate. Ei vor rămâne la Constanţa şi în timpul iernii. Moartea delfinului Mark, cel care avut spectacole în captivitate timp de 23 de ani, a luat pe nepregătite conducerea Delfinariului Constanţa. De teamă că turiştii au putea evita Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, directorul Adrian Mînăstireanu a căutat de urgenţă cele mai bune soluţii pentru a depăşi perioada de criză.
Condiţii speciale
Cei patru pinguini de Patagonia, doi masculi şi două femele, au ajuns la malul Mării Negre special pentru ca turiştii să poată trece peste şocul morţii lui Mark. Păsările au fost cumpărate de la o fermă din Olanda şi au ajuns în România după un scurt ocol prin Italia.
„Pinguinii au fost transportaţi cu o furgonetă special amenajată, dotată cu instalaţie de climatizare. Este vorba despre două perechi, fiecare cu vârsta de un an. Îi hrănim în special cu peşte, sardine mai exact, pe care le consumă de trei ori pe zi”, a explicat Sony Medini, cel care s-a ocupat de transortul păsărilor africane.
Conducerea Delfinariului vrea să amenajeze un spaţiu special pentru pinguini, în speranţa că aceştia se vor înmulţi în captivitate. În plus, ei vor fi folosiţi şi în spectacolele leilor de mare, pentru amuzamentul copiilor.