Potrivit specialiştilor, pe lângă lactate, o sursă importantă de calciu o reprezintă şi caisele. Cercetările au demonstrat că toţi cei care consumă alimente bogate în calciu îşi protejează sistemul osos, dinţii şi părul.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie, spune că în afară de calciu, caisele sunt şi o sursă de magneziu, fosfor, crom, brom, dar şi de vitaminele B1, B2, şi C.
Reţeta săptămânii
Găluşte cu caise
Timp de preparare: 30 de minute
Calorii: 180
Ingrediente: 4 pahare de făină, 4 pahare de apă, 4 ouă, 4 linguri de unt, 4 linguri de zahăr, 10 linguri de pesmet, 24 de caise.
Preparare: Fierbeţi apa cu untul, iar când clocoteşte, luaţi vasul de pe foc.
Puneţi făina, amestecaţi şi adăugaţi pe rând ouăle. Împărţiţi aluatul în 24 de bucăţi. Înfăşuraţi fiecare caisă, fără sâmbure, într-o bucăţică de aluat. Găluştele se fierb până ce se ridică la suprafaţa vasului. Se trec prin pesmet rumenit în unt, amestecat cu zahăr.