Între deşert şi apă, împletind vechiul cu noul, Tunisia este ţara care încântă prin fabuloasa bucătărie din care se face simţită briza mediteraneană şi uscăciunea nisipurilor
Tunisia este pământul dintre deşert şi apă, întins la jumătatea distanţei dintre Oceanul Atlantic şi valea cea bogată a Nilului. Un loc peste care şi-au pus amprenta fenicienii, romanii, bizantinii, arabii şi apoi otomanii. O ţară în care vechiul şi noul, concepte total opuse, se află totuşi în armonie.
Oraşul-istorie
Capitala Tunis, odinioară o fortăreaţă puternică, era înconjurată de un sistem de fortificaţii din care nu au mai rămas astăzi decât puţine rămăşiţe. Mai stau încă în picioare cele 12 porţi construite pentru a le permite călătorilor să intre în oraş. Una dintre ele, numită "Bab al-Bahr" (Poarta dinspre mare), datează din secolul al XIII-lea şi era prima imagine pe care o vedeau navigatorii sau negustorii care ajungeau aici pe calea apei. Oraşul este astăzi renumit pentru Médina, centrul istoric ce adăposteşte monumente, palate (Dar ben Abdallah şi Dar Hussein), mausolee, dar şi moscheea impresionantă Al-Zaytuna. Pieţele din oraş reprezintă o lume foarte colorată. Poate nicăieri nu o să vezi la un loc atâtea condimente şi ierburi aromate, alături de vase de ceramică minuţios decorate (cele de tagine sunt specifice acestei zone, în ele pregătindu-se o mâncare consistentă ce are printre ingrediente legume variate, carne şi multe mirodenii).
Pornind în călătorie
În oraşul Kairouan (considerat a fi în lumea islamică cel de-al patrulea oraş ca importanţă), peste care au trecut 1.300 de ani, se află cea mai veche moschee din tot Nordul Africii, cu cel mai vechi minaret din întreaga lume. Călătorind către inima deşertului ai parte de alte surprize. Precum negustorii de altădată, legănat pe spatele cămilelor, străbaţi dune de nisip, viz