* banii necesari vin din fonduri structurale, dar Primăria trebuie să cofinanţeze proiectele cu 2% din valoare * soarta Grupului Şcolar "Moisil" şi a Şcolii "Vlaicu Vodă" este în mâinile consilierilor locali
Mâine, în şedinţa Consiliului Local Municipal, pe ordinea de zi sunt trecute patru proiecte de hotărâri care au ca subiecte şcoli din municipiu.
Pentru Grupul Şcolar "Moisil" se va analiza proiectul de consolidare şi reabilitare, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a cotei de cofinanţare de 2% din cheltuielile eligibile ale acestui proiect. În urmă cu aproape un an, s-a stabilit că şcolile care nu au mai beneficiat până acum de niciun fel de fonduri în ultimii cinci ani să fie trecute pe o listă şi să aibă prioritate.
Grupul Şcolar "Moisil" a fost înscris pe o listă, alături de alte cinci instituţii. Şcoala a fost construită în 1963 şi de atunci nu a beneficiat de niciun fel de reabilitare sau reparaţii. "Acum trei ani am mai fost o dată trecuţi pe o listă pentru a intra în reabilitare, dar în final am picat. Între timp însă am devenit un caz disperat. Avem mare nevoie de consolidare pentru clădirea în care am avut vechea centrală, unde a curs apă şi sunt infiltraţii. Până acum am fost la toţi primarii, dar nu am găsit sprijin. Sper să avem mai mult noroc acum", a spus directorul Ani Gagu. În proiectul de reabilitare şi consolidare sunt prevăzute lucrări precum: schimbarea instalaţiilor sanitare, a instalaţiei termice de interior, a duşumelelor şi achiziţionarea de mobilier nou. Lucrările vor dura aproximativ un an, timp în care elevii vor învăţa în două schimburi în clădirea B, în fosta Şcoală "Vasile Băncilă".
La Şcoala "Vlaicu Vodă" proiectul de extindere pe verticală, adică mansardarea şcolii, va fi susţinut tot din fonduri structurale, pentru care Primăria trebuie să plătească, în cofinanţare, 2%. Şcoala a