Informaţiile oficiale care acreditau faptul că doar 25% dintre cele aproximativ 10.000 de cereri depuse pentru „Prima Casă” vizează achiziţionarea de locuinţe noi nu a fost o surpriză pentru sectorul imobiliar. Consultanţii din domeniu consideră procentul foarte optimist, avansând mai degrabă valoarea de 15%. Reprezentanţii Guvernului Boc au declarat că până ieri fuseseră depuse 10.000 de cereri pentru cumpărarea unei case prin credite bancare garantate de stat. Dat
Informaţiile oficiale care acreditau faptul că doar 25% dintre cele aproximativ 10.000 de cereri depuse pentru „Prima Casă” vizează achiziţionarea de locuinţe noi nu a fost o surpriză pentru sectorul imobiliar. Consultanţii din domeniu consideră procentul foarte optimist, avansând mai degrabă valoarea de 15%.
Reprezentanţii Guvernului Boc au declarat că până ieri fuseseră depuse 10.000 de cereri pentru cumpărarea unei case prin credite bancare garantate de stat. Datele oficiale indică faptul că puţin peste 25% dintre solicitări vizează achiziţionarea unei locuinţe noi.
„Dacă trebuie să facem un raport în ceea ce priveşte suma garantată de către stat pentu programul «Prima Casă» şi preţurile practicate de către dezvoltatorii imobiliari pentru locuinţele noi, concluzia va scoate în evidenţă că acest procent de 25%, ceea ce reprezintă cererile pentru construcţii noi, este mai mult decât optimist”, au explicat, pentru capital.ro, consultanţii companiei imobiliare EuroMetropola.
Fără efecte semnificative pe segmentul proiectelor noi
Programul nu va revigora semnificativ sectorul de proiecte noi, este de părere şi George Ivan, Senior Residential Consultant la DTZ Echinox. „Poate ajuta la o deblocare a vânzărilor, o gură de oxigen. Se pot constata efecte «la mâna a doua», constând în faptul că cei care vor reuşi să-şi vândă vechile apartamente cu ajutorul programului «Prima Casă»