Dezvoltatorii de pe piaţa imobiliară au căzut de acord că prea puţine locuinţe noi se încadrează, ca preţ, în programul guvernamental „Prima casă”. De aceea, mulţi dintre ei încearcă să-i ademenească cum pot pe cei care ţin să-şi achiziţioneze o casă nouă prin credite bancare garantate de stat. Există în portofoliile unor proiecte imobiliare noi şi locuinţe care se încadrează în program, mai ales că, până la startul „Primei case”, piaţa i
Dezvoltatorii de pe piaţa imobiliară au căzut de acord că prea puţine locuinţe noi se încadrează, ca preţ, în programul guvernamental „Prima casă”. De aceea, mulţi dintre ei încearcă să-i ademenească cum pot pe cei care ţin să-şi achiziţioneze o casă nouă prin credite bancare garantate de stat.
Există în portofoliile unor proiecte imobiliare noi şi locuinţe care se încadrează în program, mai ales că, până la startul „Primei case”, piaţa imobiliară a avut mult de suferit, fapt pentru care dezvoltatorii au fost nevoiţi să mai lase din preţuri încă din primăvară.
Recompartimentări sau dotări standard în minus
„Mulţi dintre dezvoltatori au recurs la resturcturarea întregului proiect, au scos dotări care erau standard şi au compartimentat apartamentele numai să se încadreze în programul guvernamental, pentru că în primul rând îi interesează să vândă”, susţine Matei Maloş, director la AnsambluriDeCase.ro.
„Reducerile de preţ şi recompartimentarea unităţilor locative sunt măsuri care au prins contur înainte de acest program, pentru că locuinţele noi erau greu accesibile. Cererea fiind foarte mare, oamenii aveau nevoie de locuinţe ieftine, la preţuri decente, iar programul s-a potrivit cu această tendinţă, a fost un imbold pe piaţa imobiliară”, au declarat, pentru Capital.ro, consultanţi ai companiei EuroMetropola.
Rate direct la dezvoltator
Citylights Pipera este unul dintre proiectele care au în p