Dinamo învaţă stilul disciplinat, riguros şi defensiv propus de Bonetti
Primul amical al "cîinilor" pe pămînt francez, 2-0 cu Nantes, a arătat o schimbare de look a dinamoviştilor. Scorul a mulţumit, la fel şi eficienţa în faţa porţii, însă roş-albii mai au destule de pus la punct. Ce a fost bine şi ce a fost rău în jocul lui Dinamo contra echipei recent retrogradate în liga secundă?
Plusuri
» Organizare şi disciplină în teren. Catenaccio a la Bonetti. Roş-albii vor să fie o echipă compactă, care să nu ofere spaţii adversarului. Şi chiar dacă acesta domină, el nu trebuie să pună mare pericol la poarta "cîinilor".
» Modul cum a funcţionat dublajul la marcaj. Fotbaliştii s-au ajutat între ei, fiecare cum a putut. Au supraaglomerat voit anumite zone din faţa porţii, ca să-i oblige pe "canari" să se precipite în faza ofensivă şi să tragă aiurea de la distanţă.
» Apărarea a fost trează. Moţi a făcut un cuplu bun în centrul defensivei cu Dragoş Grigore, iar dinamoviştii regretă că nu i-au oferit stoperului de 22 de ani mai multe oportunităţi de a evolua.
» Eficienţă excelentă. Dinamo a avut două faze importante şi a marcat două goluri. O consecinţă a faptului că Bonetti le cere şi la antrenamente să nu trateze superficial oportunităţile din faţa porţii.
» Golurile au venit ca urmare a două momente de inspiraţie. La primul, pasa lui Boştină l-a găsit singur cu poarta goală pe Marius Niculae. La al doilea, Liviu Ganea a lobat cu clasă peste doi apărători, Rus a fost faultat de portar în careu, iar Dănciulescu a înscris calm din penalty. "Aşa se joacă fotbalul, aşa devii campion, fotbalul e simplu!", le-a transmis ieri Bonetti elevilor săi.
Minusuri
» S-a pierdut din spectaculozitatea echipei. Dinamo are fotbalişti de fentă, gen Zicu, Boştină, Adrian Cristea, dar aceşti