A confecţionat 40 de arme medievale de la sabia mongolă sau chineză, la spadele gemene şi rapiera folosită de muşchetari. Profil
NĂSCUT: 9 iunie 1972, Braşov
FAMILIE: căsătorit, un băiat de şapte ani
STUDII: Liceul Hidromecanica, Braşov
OCUPAŢIE : vopsitor auto
Cornel Caminschi, „s-a îndrăgostit” de spadă şi armură, urmărind diverse filme de acţiune pe care le privea cu multă atenţie. „Îmi făceam propriile arme din carton sau lemn şi mereu le mânuiam prin casă” , mărturiseşte bărbatul.
Pumnalul, prima armă
Pasiunea înflăcărată a cam pierit după ce a început să aibă alte preocupări. „Când eram în clasa a VIII-a nu mă mai jucam de-a cavalerul, căci am început să fac arte marţiale şi mai tot timpul meu era ocupat cu acest sport” , povesteşte Cornel Caminschi. După ce şi-a satisfăcut stagiul militar, în 1993 s-a anagajat la un service auto. Pasiunea sa pentru armele medievale a reînviat atunci când avea 25 de ani, vărstă la care şi-a creat prima armă adevărată. „Am găsit o foaie de arc din care am făcut un pumnal. Apoi am făcut o spadă, am comandat un topor cu două tăişuri, am făcut o armură şi încet-încet colecţia mea de arme s-a mărit” , spune bărbatul.
Documente puţine
Cornel Caminschi a fost un autodidact în ceea ce priveşte cunoştiinţele care să îl ajute în confecţionarea armelor. Pentru a crea cele mai reuşite arme a trebuit să studieze foarte mult. Puţine au fost însă documentele pe care a reuşit să le găsească şi care să îl ajute în confecţionarea uneltelor. „M-am documentat de prin muzee, de pe internet, dar din cărţi ilustrate pentru copii. Am adoptat şi un stil propriu. Nicio armă pe care am făcut-o nu seamănă cu alta. Combin ceea ce găsesc în puţinele documente şi adaug o doză de imaginaţie” , declară pasionatul de spadă.
Face parte d