Nici măcar nu au început încă semnele unei reveniri clare din criză şi deja se creează premisele pentru încă una, semn că cine trebuia să tragă nişte concluzii în urma crizei, nu a învăţat absolut nimic din ea. American International Group (AIG) se pregăteşte să dea bonusuri de câteva milioane de dolari câtorva directori ai grupului, după ce, în urmă cu doar câteva luni conducerea grupului bătea cu insistenţă la porţile Casei Albe pentru a evita un faliment de prop
Nici măcar nu au început încă semnele unei reveniri clare din criză şi deja se creează premisele pentru încă una, semn că cine trebuia să tragă nişte concluzii în urma crizei, nu a învăţat absolut nimic din ea.
American International Group (AIG) se pregăteşte să dea bonusuri de câteva milioane de dolari câtorva directori ai grupului, după ce, în urmă cu doar câteva luni conducerea grupului bătea cu insistenţă la porţile Casei Albe pentru a evita un faliment de proporţii catastrofale.
Plăţile care ar trebui să aibă loc, conform unei informaţii apărute în Washington Post, se ridică la suma de 2,4 milioane de dolari, sumă care va fi acordată unui număr de 40 de executivi ai AIG.
Cu toate acestea, aceste bonusuri nu pot fi acordate fără aprobarea administraţiei americane, care a salvat AIG din bani publici, motiv pentru care compania a încercat să-i convingă pe responsabilii americani că bonusurile au un rol încurajator în regenerarea grupului. Astfel că acum, conducerea companiei de asigurări trebuie să negocieze cu Kenneth R. Feinberg, cel pe care Obama l-a numit să supravegheze modul în care se acordă bonusurile şi primele la AIG.
Grupul AIG a primit în septembrie anul tercut un ajutor guvernamental de 85 de miliarde de dolari, iar în trimestrul al patrulea al anului trecut a suferit cea mai mare pierdere din istorie: 61,7 miliarde de dolari. În urma acestor pierderi guvernul