Guvernul nu intenţionează să solicite FMI majorarea fondurilor împrumutate şi nici să modifice indicatorii macroeconomici stabiliţi în primăvară, în condiţiile în care evoluţia economiei în primul semestru va fi analizată după 15-20 iulie, când vor fi primite date oficiale, a declarat premierul Boc. "În politica economică nu s-a schimbat nimic de ieri până azi, tot ce a fost valabil ieri este valabil şi astăzi. Aşteptăm evaluarea oficială a economiei la şase luni
Guvernul nu intenţionează să solicite FMI majorarea fondurilor împrumutate şi nici să modifice indicatorii macroeconomici stabiliţi în primăvară, în condiţiile în care evoluţia economiei în primul semestru va fi analizată după 15-20 iulie, când vor fi primite date oficiale, a declarat premierul Boc.
"În politica economică nu s-a schimbat nimic de ieri până azi, tot ce a fost valabil ieri este valabil şi astăzi. Aşteptăm evaluarea oficială a economiei la şase luni şi vom face o analiză la sânge. Deocamdată nu avem în vedere majorarea cotei unice de impozitare şi a TVA sau modificarea indicatorilor macroeconomici", a spus Boc, întrebat de presă pe această temă.
Întrebat în continuare de jurnalişti dacă România intenţionează să solicite FMI majorarea valorii împrumutului, premierul a răspuns de asemenea negativ.
"De-abia am primit împrumutul. Întâi să cheltuim banii pe care îi avem", a spus Boc, amintind că Guvernul doreşte însă să solicite FMI majorarea deficitului pentru investiţii.
Mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România, au solicitat Fondului Monetar Internaţional (FMI) suplimentarea sau devansarea, după caz, a ajutorului financiar, potrivit publicaţiei germane „Handelsblatt”.
Ziarul german „Handelsblatt” citează surse apropiate FMI, care susţin că şefii instituţiei sprijină aceste noi acorduri, în contextul impactu