Proiectul a fost realizat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Programul a primit o finanţare în valoare de 1,79 milioane de lei şi va ajuta sportivii să-şi găsească un loc de muncă după încheierea activităţii competiţionale. Mai citeşte şi:
Susţine antreprenori cu bani europeni
Cursuri pentru profesori cu bani de la UE
Învăţare continuă cu bani europeni
Mobilă cu bani de la UE
Tehnică dentară cu finanţare europeană
Experţii în fonduri răspund cititorilor - 13 iunie
Parteneriatele organizaţiilor sociale cu cele ale organismelor societăţii civile, în vederea transformării muncii nedeclarate în ocupare legală, sunt sprijinite de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa Prioritară 3, Domeniul – „Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor pentru partenerii sociali şi societatea civilă“.
Proiectul implementat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori ( AFAN) se va desfăşura pe durata a doi ani şi va sprijini sportivii care şi-au încheiat activitatea profesională şi care nu îşi găsesc un loc de muncă. „În România sunt aproape 200.000 de jucători legitimaţi, iar majoritatea activează în baza unor convenţii civile încheiate cu cluburile sportive.
Unii nu ştiu că trebuie să îşi achite contribuţiile sociale, pensii, şomaj şi sănătate, pentru a putea beneficia de serviciile respective. Alţii ştiu, dar nu sunt conştienţi de consecinţele negative ale refuzului de a plăti“, spune Aura Dohatcu, responsabilă de implementarea proiectului.
Mai mult, potrivit AFAN, mai puţin de 10% din sportivii români pot trăi din banii strânşi în timpul carierei. „În prima fază a proiectului, ce se întinde de la 1 august până