UTI Internaţional a primit o suplimentare de un milion de lei pentru lucrările de la platoul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, întârziate cu o jumătate de an.
Contractul pentru renovarea platoului de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, expirat, evident, dar aflat la a doua prelungire, a fost suplimentat cu 1.070.550 de lei în baza actului adiţional nr. 2 din 2009, între Primăria Craiova şi UTI Internaţional STL, prin mandatarul UTI Internaţional SRL Forli Italia - Sucursala Bucureşti. Contractul a fost atribuit prin negociere directă, conform e-licitatie.ro, pe 6 iulie 2009. Astfel, platoul teatrului, care trebuia predat la mijlocul lunii februarie contra sumei de 6,16 milioane de lei, a fost deja scumpit la peste şapte milioane de lei şi este departe de finalizare. Modelul tărăgănării suplimentate de la Piaţa „Mihai Viteazul“ este astfel reluat la indigo în cazul mai mititelului „centru“ al Băniei - platoul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, în beneficiul aceleiaşi firme. Ca şi la arteziana barceloneză, şi la teatru s-a ivit nevoia schimbării soluţiilor tehnice „de către proiectant datorită apariţiei unor lucrări imprevizibile în timpul execuţiei“, după cum se arată în anunţul de atribuire de pe e-licitatie.ro. Şi asta nu e decât faza I a proiectului, care ar trebui finalizat după prelungiri în septembrie 2009. Şantierul se va redeschide probabil la anul, în faza a II-a, cu o valoare de 8,4 milioane de lei, pentru remodelarea grădinii Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.
Sol infertil, lumină proastă
Municipalitatea ne livrează, ca mai în toate cazurile de suplimentări de contracte, explicaţii SF: reţelele de utilităţi au intrat în călduri prin fundul pământului tocmai în timpul lucrărilor, unghiurile de cădere a luminii lunii pe clădiri s-au modificat, iar solul a rămas „impotent“ şi nu mai poate fertiliza gazonul. „Di