Tânăra a adunat peste 50 de veşminte din toate zonele ţării. Cătălina mai colecţionează discuri vechi, cu muzică populară şi alte obiecte tradiţionale.
Profil
Născută - 9 august 1979 la Bozovici
Educaţie - Şcoala Populară de Artă din Reşiţa şi licenţiată
Experienţă - Interpret de muzică populară
Familie - Căsătorită
Ca orice copil născut la sat, a descoperit încă de mică frumuseţea sufletului românesc, a românismului autentic. „La vârsta de patru ani am participat la o preselecţie pentru «Cântarea României». La faza locală am luat primul loc la muzică populară, faza judeţeană mi-a adus locul doi şi posibilitatea de a participa la faza naţională. Din păcate, violonistul cu care am cântat eu a avut probleme cu vioara şi n-a mai putut ajunge cu mine la faza naţională”, povesteşte Cătălina.
A fost primul contact al solistei cu scena şi muzica populară, cu care s-a reîntâlnit la liceu. „Liceul din Bozovici avea un mic ansamblu, «Almăjana», apoi am plecat la Reşiţa unde m-am înscris la Şcoala Populară de Artă. Aici am descoperit Ansamblul «Semenicul» care mi-a oferit oportunitatea de a cânta alături de aceşti mari dansatori”, spune Cătălina.
Fană a Mirabelei Dauer
Cooptarea în Ansamblul „Semenicul” i-a deschis Cătălinei perspectiva spre diverse concursuri naţionale şi internaţionale. „Am concurat în Polonia cu «Doina Timişului» la o competiţie renumită desfăşurată la Zakopanje, luând locul II ca solist vocal”, a povestit tânăra.
Cătălina este atrasă de folclor în general. De mică îi erau dragi costumele populare, pe care le admira foarte mult. Tot din copilărie a îndrăgit jocul popular şi spune că joc mai frumos ca „brâul pe contra” nu se joacă în Banat. I-a plăcut şi muzica uşoară, „muzica Mădălinei Manole, a Mirabelei Dauer, cântam în faţa oglinzii cu tubul