Cele două absolvente au primit notă maximă la bacalaureat. Ele au fost admise la facultăţi de prestigiu înainte de a susţine examenul de maturitate.
Cele două fete nu privesc rezultatul de la bacalaureat ca pe un lucru ieşit din comun. Au învăţat sistematic pe parcursul anilor de liceu, iar nota de la examen a fost doar o formalitate. Elevele au considerat această testare un ultim pas înainte de a merge la facultate, pentru că ambele fuseseră admise la facultăţi de renume încă de pe băncile liceului.
Oana Brăduleţ, absolventa Colegiului Naţional de Informatică, primise un răspuns pozitiv de la Universitatea din Manchester în urmă cu două luni. „Am aplicat pe internet cu un dosar în care am prezentat realizările mele de până atunci. Aşteptam măcar nota opt la Bac, ca să pot definitiva înscrierea, dar am primit chiar zece”, povesteşte cu entuziasm pietreanca. Ioana, cealaltă absolventă de zece, nu vrea să părăsească ţara. Îşi doreşte o carieră în diplomaţie încă din ciclul gimnazial. Prin urmare, s-a înscris la examenul de admitere la Şcoala Naţionala de Studii Politice şi Administrative, pe care l-a promovat tot cu notă maximă.
Ca un adevărat om politic, Ioana pleacă de pe băncile Hogaşului cu mari speranţe de viitor. „Vreau şi sper ca generaţia noastră de tineri să schimbe ceva în România”, a concluzionat viitoarea studentă. Bacalaureatul din acest an a adus trei note de zece Neamţului. Pe lista elevilor care au făcut performanţă, lângă cele două pietrence se află şi numele unei absolvente a Colegiului Naţional „Roman Vodă”, Anca Elena Cioclea.
Evoluţia învăţământului nemţean
Inspectorul şcolar general Luminiţa Vârlan este încântată de rezultatele din acest an, mai ales că anul trecut un singur elev a obţinut nota maximă. „Le felicit pe cele trei absolvente, care fac cinste judeţului nostru. Rezultatele din acest an confirmă încă o dată c