Reducerile de salariu de la Cotidianul s-au lasat cu lacrimi si cu o consolatoare scrisoare a lui Mihnea Maruta, fost redactor-sef, singurul care a reusit sa faca o crestere substantiala la ziar.
Am evitat sa scriu despre toata povestea la viitor, din felurite motive. Acum, la trecut, e cazul sa ne intrebam de ce unul din cele mai promitatoare ziare din Romania, cu o densitate considerabila de creier pe centimetrul patrat de hartie (sau pe metrul patrat de redactie) n-a functionat. Sper sa fie prea devreme ca toate cele de mai jos sa se transforme intr-un epitaf.
“Cotidianul” a fost, pana acum vreun an, ziarul pe care il deschideam primul pe internet si uneori il cumparam si pe hartie. Evolutia lui ma obsedeaza de mult, asa cum mi-a adus aminte Bradut Ulmanu cu un link la o discutie din 2006, in care il pomeneam pe Maruta ca redactor-sef la ziar cu 9-10 luni inainte ca numirea sa aiba loc (intamplare, n-am facut-o eu :-), se poate spune cel mult ca am pus numele in circulatie). Lucrurile au intrat pe o panta descendenta in momentul in care Dragos Stanca a fost mutat la business si apoi la online in Realitatea-Catavencu, iar dupa aceea, la putin timp, acelasi Mihnea Maruta si-a dat demisia de la ziar (aprilie 2008). Dar sa incepem cu inceputul.
1. In perioada “Ratiu si urmasii”, ziarul a trecut printr-o multime de schimbari de redactor-sef, cu oameni radical diferiti, ca Ion Cristoiu si Dan Diaconescu. Redactia s-a ales cu perceptia ca linia “actuala” nu prea are importanta, fiindca oricum peste cateva luni de zile va veni un alt sef, care va vrea altceva.
Citeste restul articolului si comenteaza pe Media lui Comanescu.Citeste si:Costi Rogozanu pe blogul sau - Ranghel. Ce trebuie sa retinem Reducerile de salariu de la Cotidianul s-au lasat cu lacrimi si cu o consolatoare scrisoare a lui Mihnea Maruta, fost redactor-sef, sing