Reprezentanţii fundaţiilor sau organizaţiilor culturale pot primi finanţare de la Uniunea Europeană pentru proiectele lor, în cadrul Programului "Cultura 2007 - 2013", anunţă Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Brăila.
În cadrul acestui program, organizaţiile active pot solicita fonduri europene pentru realizarea de proiecte de cooperare culturală, de traduceri literare şi pentru derularea activităţilor curente. Punctul de contact cultural al României funcţionează în cadrul Centrului de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene şi pune la dispoziţia celor interesaţi informaţii despre program, oferind sprijin pentru găsirea de parteneri pentru proiecte şi acordă asistenţă tehnică pentru elaborarea proiectelor. Printre condiţiile pe care solicitanţii trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili, se numără: să fie organizaţii publice sau private cu statut legal, care activează în domeniul culturii, să aibă surse de finanţare sigure şi suficiente pentru activităţile propuse pe toata perioada desfăşurării proiectului şi să participe la finanţarea acestuia.
Proiectul "Cultura 2007 - 2013" este principalul fond de sprijinire a sectorului cultural lansat de Uniunea Europeană. Programul pune la dispoziţia ţărilor participante, statele membre ale UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Croaţia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Turcia şi Serbia, un buget de 400 de milioane de euro. Reprezentanţii fundaţiilor sau organizaţiilor culturale pot primi finanţare de la Uniunea Europeană pentru proiectele lor, în cadrul Programului "Cultura 2007 - 2013", anunţă Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Brăila.
În cadrul acestui program, organizaţiile active pot solicita fonduri europene pentru realizarea de proiecte de cooperare culturală, de traduceri literare şi pentru deru