Cauzele care au dus la prăbuşirea, pe 1 iunie, a cursei Air France, pe ruta Rio de Janeiro-Paris, nu vor putea fi cunoscute. Sursa: Reuters Echipele de căutare au încercat, mai mult de o lună de zile de la producerea incidentului aviatic, recuperarea celor două cutii negre care ar fi oferit informaţii esenţiale cu privire la starea avionului, la posibilele defecţiuni tehnice sau la posibilitatea ca tragedia să se fi produs din cauza unei erori de pilotaj.
După prăbuşirea avionului Airbus 330, semnalul de localizare a cutiilor negre a oferit o fereastră de 30 de zile pentru a putea fi recuperate.
Echipajele de căutări de pe navele franceze, dotate şi cu echipamente americane de localizare, nu au reuşit să recepţioneze semnalele, iar căutările au fost astfel oprite, relatează BBC, la 40 de zile după ce cursa Air France s-a prăbuşi în Oceanul Atlantic, cu 228 de persoane la bord.
Mai este o şansă ca submarinele franceze să găsească cutiile negre, dar fără semnalul de localizare activ şansele sunt foarte mici.
Echipajele braziliene au încheiat deja căutările pentru resturi ale epavei şi corpurile pasagerilor. Până în acest moment au fost găsite 51 de persoane, printre care şi pilotul avionului, identificat pe 25 iunie.
CITIŢI ŞI:
Resturile avionului sunt căutate pe o suprafaţă cât a României
A pierdut avionul prăbuşit, dar a murit într-un accident rutier
A dispărut la nouă zile după nuntă
O ROMÂNCĂ SE AFLA ÎN AVIONUL DISPĂRUT
DEZBATERE EVZ: Cât de sigur este transportul aerian?