Inspirat de cărţile SF, hunedoreanul a reuşit să inventeze trei jocuri de strategie în care se folosesc zaruri, pioni de plastic şi cărţi de joc. Profil
Născut - 09.11.1970
Educaţie - şcoala postliceeală
Experienţă - operator în cadrul unei secţii chimice
Familie - necăsătorit
Câţi dintre noi îşi mai amintesc de partidele de „Scrabble” sau de „Nu te supăra frate!” pe care le jucam în copilărie ? Câţi dintre noi mai au acasă celebrul joc Monopoly sau Piticot ? Cine se mai relaxează jucând cărţi? Probabil foarte puţini. Şi asta pentru că avalanşa de jocuri pe calculator a aruncat într-o lume arhaică jocurile copilăriei noastre. Cu toate acestea, hunedoreanul Marius Olar continuă să creadă că lumea jocurilor în care se folosesc zaruri, cărţi şi pioni de plastic nu trebuie să se piardă. Marius are trei brevete de invenţii ale unor jocuri de societate şi aşteaptă un investitor curajos, dispus să intre pe această piaţă. Ideea de a inventa jocuri noi i-a venit în urmă cu 14 ani, în timp ce juca Scrabble cu nişte prieteni. „Mă gândeam să creez un joc de Scrabble tridimensional în care cuvintele «să curgă» într-un spaţiu cu trei dimensiuni. Mi-am dat seama că acest lucru e dificil aşa că am renunţat”, povesteşte inventatorul. În timp, dorinţa hunedoreanului de a inventa jocuri noi a fost alimentată de pasiunea sa pentru literatura Science Fiction.
Idei din cărţi SF
„Prima carte care m-a inspirat, atunci când m-am gândit să creez un joc, a fost «Picnic la marginea drumului», aparţinând scriitorului rus Boris. Plecând de la ideea acestui roman am făcut jocul Zona. Asta se întâmpla în 1995. Un an mai târziu am depus actele pentru a înregistra jocul la Oficiul de Stat pentru Mărci şi Invenţii”, a spus Marius.
Jocuri brevetate
În scurt timp hunedoreanul mai brevetează a