Cea mai mare universitate particulară, cu sedii în 44 de localităţi, se află în afara legii. Ministerul Educaţiei nu-şi va pune antetul pe cele 56.000 de diplome de licenţă de la Universitatea „Spiru Haret“, susţin oficialii de la minister. Universitatea „Spiru Haret“, cea mai mare instituţie de învăţământ superior, cu peste 300.000 de studenţi, a solicitat avizarea a 56.000 de diplome de licenţă pentru anul 2009.
Citiţi şi:
Bucureşti: Se fac înscrieri la „fabrica de diplome“
Admitere în aer la „fabrica de diplome“
Universitatea Spiru Haret nu mai are acreditare!
VIDEO Andronescu: Facultatea "Spiru Haret" va suporta refuzul de evaluare
Universităţile clujene se extind în Italia
Ministerul Educaţiei a refuzat cererea pentru diplomele de la „Spiru Haret“ din cauză că acestea au fost trimise la pachet. Oficialii de la minister vor să ştie de la care specializare provin absolvenţii pentru care se eliberează actele de studiu.
În plus, numărul licenţiaţilor ceruţi de „Spiru Haret“ este foarte mare: 56.000 de diplome pentru licenţă şi 19.000 de diplome pentru masterat. Aceasta în condiţiile în care numărul total de licenţiaţi de la stat pentru anul 2009 este de 60.000, pentru toate specializările.
„Le-am trimis o scrisoare prin care le-am cerut să ne arate care sunt diplomele pentru specializările acreditate sau autorizate. Universitatea „Spiru Haret“ a fost acreditată pentru un număr de facultăţi şi specializări, însă acum nu mai seamănă deloc cu ce a fost la început“, a declarat Ecaterina Andronescu.
Universitatea „Spiru Haret“ a fost acreditată în 2002, dar, o dată la cinci ani, fiecare universitate trebuie reevaluată în vederea creditării. „În 2007 ar fi trebuit reevaluată, dar n-a făcut nimeni lucrul ăsta. Anul acesta, am cerut Agenţiei Ro