Tabăra se va adresa copiilor proveniţi din familii foarte sărace sau din centre de plasament Proiectul a fost demarat de Cercetaşii României, în parteneriat cu Prefectura Braşov şi Primăria oraşului Zărneşti. Lucrările la tabăra socială de la Zărneşti au început zilele trecute. Pentru construcţia taberei Uniunea Europeană a aprobat o finanţare de un milion de euro. Proiectul îi vizează în principal pe micuţii proveniţi din familii foarte sărace sau din centre de plasament. În cadrul taberei sociale de la Zărneşti vor veni copii din întreaga ţară şi vor avea parte şi de consiliere psihologică.
„Este nevoie de o astfel de tabără pentru ca şi cei fără posibilităţi materiale, cei care au sau au avut probleme sociale de orice tip, să se poată bucura şi să se poată relaxa măcar pentru o perioadă, ca oricare alt copil”, este de părere subprefectul Roxana Mânzatu.
„Din aceşti bani tabăra trebuie construită şi organizată timp de 3 ani. Practic rămân 2 ani după terminarea construcţiei. După acest timp ne vom autofinanţa pentru că vom funcţiona şi în regim de tabară şcolară, cu plată normală” , spune Marcel Maroti, preşedintele Cercetaşilor braşoveni.
Tabăra va fi amplasată chiar în curtea Spitalului Orăşenesc „Dr. C.T. Spârchez“. Pentru asta, Primăria Zărneşti a aprobat darea în folosinţă gratuită către Cercetaşii României, pentru o perioadă de 20 de ani, a 1.100 de metri pătraţi de teren. În schimb, 30% din locurile din tabără vor reveni tinerilor zărneşteni cu dizabilităţi sau proveniţi din medii defavorizate.
Scopul: integrarea socială
Majoritatea celor care vor ajunge în tabăra de la Zărneşti fac parte din categorii sociale deloc de invidiat. Astfel, tabăra socială va avea în grijă persoane cu dizabilităţi, persoane aflate în detenţie, tineri de 18 ani post-instituţionalizaţi, mame minore, copii şi tineri