Judeţul Maramureş se află printre primele judeţe cu probleme în ceea ce priveşte autoritatea şi numărul poliţiştilor ultragiaţi
Sub deviza „Uniţi pentru adevăr”, comisarul şef, Iulian Dobrescu, preşedintele Organizaţie Profesionale a Poliţiştilor luptă pentru drepturile oamenilor legii din toată ţara. „Şi poliţiştii au dreptul la apărare, nevoie pe care le-o asigură Organizaţia Profesională a Poliţiştilor din ţară”, spune acesta.
Pe lângă aceste atribuţii, organizaţia luptă şi pentru perfecţionarea profesională a membrilor săi, care trebuie să plătească o taxă de aproximativ 8 lei. Conform spuselor preşedintelui organizaţiei, în momentul de faţă, Poliţia Română se confruntă cu o problemă vis-a vis de nivelul de pregătire al poliţiştilor. „Vârsta medie a poliţiştilor este de 35 de ani, ceea ce înseamnă că mulţi dintre ei sunt foarte tineri şi lipsiţi de experienţă. Din această cauză se impune obţinerea unor fonduri din partea guvernului, pentru perfecţionarea angajaţilor fără experienţă”, a declarat Iulian Dobrescu, preşedintele Organizaţie Profesionale a poliţiştilor.
Totodată el a recunoscut că profesia de om al legii poate fi dobândită foarte uşor, din această cauză şi-ar dori ca şi Poliţia ca şi celelalte organizaţii să poată elibera un certificat celui care îndeplineşte condiţia de poliţist, drept care să nu fie la dispoziţia oricărei persoane care „vine direct din stradă”.
Deficit de poliţişti în Maramureş
O situaţie dificilă cu care se confruntă de câţiva ani, Inpectoratul de Poliţie din Maramureş este deficitul de personal angajat în cadrul inspectoratului. „Conform mediei naţionale sunt 230 de poliţişti la 100.000 de locuitori. În Maramureş media este de 190 de poliţişti la 100.000 de locuitori, ceea ce înseamnă un deficit de personal”, a arătat subcomisarul Dorin Coste, şeful organizaţiei teritoriale a Corpu