Este de 33 de ani salvamontist, iar muntele a devenit viaţa lui. A participat la sute de operaţiuni de salvare şi a salvat zeci de oameni aflaţi în situaţii critice.
Pe Doru Diaconescu l-am găsit la cabana Salvamont Dâmboviţa, la Padina- Peştera, înconjurat de turişti. Cabana se află chiar lângă locul în care mulţi turişti preferă să-şi aşeze corturile, pentru a petrece câteva zile de relaxare în Munţii Bucegi.
Ne-a povestit că nu-şi închipuie viaţa fără munte, fără liniştea de aici, fără adrenalina de care are, nu de puţine ori, parte.
A fost primar şi director de şcoală
Doru Diaconescu fost director la şcoala generală din Brăneşti şi timp de trei ani, între 1992 şi 1995, a ocupat fotoliul de primar al localităţii. A renunţat însă la funcţie înainte de încheierea mandatului din cauza unor probleme, asupra cărora nu a vrut să se oprească. “Eu iubesc natura, pădurea şi am fost singurul primar din ţară care a refuzat să taie chiar şi un copac. Când ajung la munte, uit de tot şi de toate. Este ca un microb, care nu mai poate fi înlăturat”, spune Diaconescu.
Are zeci de trofee
Este salvamontist de 33 de ani şi a participat la numeroase competiţii între serviciile salvamont din ţară. Bătălia, spune Diaconescu, s-a dat mai mereu între salvamontiştii de la Dâmboviţa şi Prahova. A reuşi ca, împreună cu echipa sa, să câştige zeci de premii, printre care “Trofeul Salvamont” în 2004 sau “Raliul Naţional Salvamont” din 2005.
Martor la întâmplări tragice
Doru Diaconescu spune că muntele trebuie luat în serios şi că întotdeauna trebuie să vii echipat, pentru că vremea acum frumoasă, se poate schimba în câteva minute. Din păcate, mulţi turişti cad răpuşi de capriciile vremii, iar unii dintre ei îţi pierd viaţa. “Am în minte imagini pe care nu doresc nimănui să le aibă. Aş vrea să nu se întâmple nimănui evenimente tragice, aşa că