Chiar dacă lucrează de doar doi ani ca referent în cea mai reprezentativă clădire a oraşului, Sanda Covaleov spune că are cea mai frumoasă meserie din lume şi speră să iasă la pensie de aici. Amabilitatea sa şi pasiunea pentru ceea ce face au stârnit în acest timp aprecierile a mii de turişti care au vizitat Turnul Sfatului. Orice turist român sau străin care păşeşte pentru prima dată în Sibiu alege cu siguranţă să viziteze Turnul Sfatului, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale oraşului. În acest loc încărcat de istorie lucrează Sanda Covaleov, o persoană extrem de amabilă şi comunicativă, care oferă turiştilor toate detaliile vizitei în Turn cu zâmbetul pe buze.
Fericită că trăieşte în Sibiu
Chiar dacă s-a născut la Târgu-Mureş, Sanda Covaleov spune cu convingere că este sibiancă, pentru că aici s-a mutat de când avea doar trei săptămâni şi se declară îndrăgostită de acest oraş. „Eu iubesc Sibiul şi chiar dacă am fost nevoită să lipsesc o perioada îndelungată de aici, nu am piedut niciodată legătura cu oraşul meu de suflet. Între 1987 şi 2004 am locuit la Constanţa, alături de soţul meu, care era comandant de navă în Marina Civilă Comercială, însă veneam de câte trei-patru ori pe an să îmi vizitez familia. Nu m-am putut rupe niciodată de Sibiu, pentru că toate visele mele se întâmplau aici şi am fost extrem de fericită când am reuşit să-l conving pe soţul meu să ne întoarcem”, ne-a povestit doamna Sanda.
„Am cel mai frumos loc de muncă”
În anul 2007, pe când Sibiul era Capitală Culturală Europeană, doamna Sanda a aflat, printr-o împrejurare fericită, de postul de referent scos la consurs pentru Turnul Sfatului, post pe care l-a şi câştigat în urma concursului. De doi ani, vine în fiecare zi cu aceiaşi plăcere la serviciu, pentru că aici are ocazia să cunoască oameni diferiţi. „Este cel mai frumos loc de muncă pe care îl puteam