Tânărul este unul dintre cei mai titraţi somelieri din România. A fost de două ori semifinalist european şi o dată semifinalist mondial. Profil
NĂSCUT : 16 iunie 1967, Ştefăneşti, Argeş
FAMILIE : căsătorit, un băiat
STUDII : Postuniversitara de Psihopedagogie, Universitatea „Transilvania” Braşov
OCUPAŢIE : preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România
Degustător profesionist al vinului, Doru Dumitrescu are statutul de preşedinte al Asociaţiei Somelierilor din România. Pasiunea pentru vin a moştenit-o de la bunicii săi care au fost viticultori. „ Bunicii din partea tatălui erau viticultori şi mici producători de vinuri la Ştefăneşti, iar bunicii din partea mamei erau viticultori şi mici producători de vin în Blaj, în judeţul Alba ”, mărturiseşte somelierul.
Activitate strălucită
În perioada ‘84-‘85, Doru Dumitrescu îşi aminteşte că a făcut singur primele vinuri şi primele derivate ale acestuia. „Am făcut vinuri cu fermentaţie în sticlă, vermuturi şi diverse băuturi distilate”, spune bărbatul. Curiozitatea sa pentru vin a pornit din nemulţumirea pe care a avut-o faţă de micii producători din Ştefăneşti. „ Pentru început am făcut cantităţi mici, ca să văd cum iese. Nu îmi plăcea că în producţia de la Ştefăneşti strugurii nu erau separaţi, nici măcar, pe culori, că timpul culesului era empiric stabilit, şi că procesarea mustului era aerobă ”, declară somelierul.
În perioada studenţiei, Doru Dumitrescu a fost ghid pe relaţia cu Anglia şi lucra în Poiana Braşov. De aici, a fost chemat la crama Cerbului Carpatin să participe la degustările de vin. Multe informaţii în domeniul someleriei a acumulat şi, în 1994-1995, când a avut un contract de somelier în SUA. „ Acolo am învăţat foarte multe lucruri şi chiar pot să spun că m-am întors cu un bogat bagaj de cunoştinţe ”