Militar de carieră, Tudor a studiat la vechea Militară de Ofiţeri Activi , Arma Securitate. În prezent este director al Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu şi îşi conduce echipa cu o mână de fier.
Ion Tudor îşi aminteşte că, din primii ani de viaţă, a simţit înclinaţii către ordine, disciplină şi militărie. „Am fost crescut mai mult de bunica mea care, rămasă văduvă de război, a crescut singură 3 băieţi, pe tatăl şi unchiul meu, iar mai târziu şi pe mine. Viaţa grea şi nevoia de a se face ascultată au transformat-o într-o femeie extrem de autoritară dar totdeauna corectă“, şi amintit Tudor. Primul contact cu un ostaş a fost când unchiul său s-a întors acasă, după ani de pribegie. Era îmbrăcat în uniforma armatei române. „Eram la o sărbătoare într-un sat vecin. Erau rude prieteni, multă lume. Când l-am văzut pe unchiu am ştiut că-l invidiez. Aş fi dat orice să fiu, pe loc, îmbrăcat în acea uniformă aşa că le-am spus tuturor că vreau să mă fac ofiţer. Abia după câţiva ani au realizat cât de serios vorbeam“, a mai povestit Ion Tudor.
I-a păzit pe Ceauşescu, Iliescu şi Năstase
După câţiva ani, Tudor a ajuns la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi, la Arma Securitate. A terminat studiile cu brio şi a început să primească misiuni de prevenire a spionajului şi contraspionajului. Pentru că s-a făcut remarcat, ofiţerul a avut privilegiul de a face parte din grupul de ofiţeri care preveneau evenimentele care ar fi putut aduce prejudicii vieţii lui Nicolae Ceauşescu. Mai târziu, după revoluţie, a îndeplinit aceleaşi îndatoriri cu ocazia vizitelor preşedintelui Ion Iliescu sau a primului ministru, Adrian Năstase. „Făceam parte din echipa care asigura buna desfăşurare a vizitelor oficiale dar îmi place mai mult să coordonez prevenţia atunci când este vorba de mulţimi. Trăiesc cea mai mare satisfacţie atunci când asiguram ordinea când vin mari delegaţii,