S-a întâlnit cu vioara la nici nouă ani. De atunci, muzica a devenit pentru el, un factor educativ, chiar un factor de formare a personalităţii. Aceasta este pe scurt povestea lui Rareş Andrei, care studiază vioara, din pasiune. Viaţa lui dublă- ,,Rareş la vioară” şi ,,Rareş fără vioară” a început la o vârstă fragedă. Părinţii au fost cei care i-au descoperit talentul de a mânui arcurşul, şi astfel din clasa a II-a, în paralel cu şcoala, a urmat cursul de vioară la Şcoala Populară de Arte din Bistriţa, cu profesorul Teodor Bălan, un profesor de vioră, cunoscut pentru dăruirea şi exigenţa lui.
Drumul viorii
În clasa a V-a, părinţii au hotărât să îl înscrie la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa. La început a participat vocal la diferite concursuri şi festivaluri, dar a renunţat şi s-a întors la vechea dragoste, vioara.
Prima apariţie a fost la concursul „Tip Top Mini-Top”, organizat la nivel local, de familia de artişti de muzică populară, Ştefan Cigu şi Matilda Pascal-Cojocăriţa. În ciuda vârstei fragede, a câştigat numeroase premii, despre care Rareş vorbeşte cu modestie. „Am obţinut marele premiu la spectacolul concurs < >, acordat de Centrul Municipal de Cultură „George Coşbuc” în 2001, premiul I cu Palatul Copiilor, la Festivalul judeţean de folclor < > în 2004. Am mai obţinut distincţie pentru rezultate deosebite la vioară la Şcoala Populară de Arte, premiul I la Concursul judeţean de folclor din cadrul Zilelor Oraşului Beclean în 2003, premiu special pentru valoarea interpretativă şi promovarea folclorului muzical din judeţul Bistriţa–Năsăud, acordat de Organizaţia de tineret CETIN la Festivalul –concurs judeţean de muzica popular < >, premiul I la Festivalul judeţean de folclor << La porţile dorului în 2006>>... Acestora li se adaugă premiile obţinute la concursurile în care am reprezentat Liceul de Muzică”,