* după ce a solicitat, încă din iarnă, recuzarea completului pentru "lipsă de obiectivitate", omul de afaceri iraniano-român a reuşit să scape de judecătorii brăileni, invocând o "excepţie de neconstituţionalitate" * procesul a fost suspendat chiar înainte de pronunţarea sentinţei, pentru mai multe luni, iar dosarul a plecat la Curtea Constituţională * acuzat de vătămare corporală gravă, patronul "Irmex" SA - care se consideră nevinovat - a fost trimis în judecată pentru că şi-a opărit fiica de 8 ani cu apă fiartă, copilul având nevoie de 75 de zile de îngrijiri medicale *
Avocaţii lui Rouzbeh Madadi, omul de afaceri cu dublă cetăţenie, stabilit de mai mulţi ani la Brăila - acuzat că şi-a rănit fiica, băgându-i mânuţele în apă fiartă -, au reuşit să obţină suspendarea procesului penal, pentru cel puţin şase luni, invocând o excepţie de neconstituţionalitate, cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei. Potrivit şefului Secţiei Penale a Judecătoriei Brăila, judecător Adrian Vank, inculpatul a invocat, de fapt, două excepţii de neconstituţionalitate, una dintre acestea fiind respinsă, pentru că nu are legătură cu cauza.
A doua, referitoare la dispoziţiile art. 182 Cod Penal (vătămare corporală gravă), a fost admisă, dosarul fiind trimis la Curtea Constituţională. În opinia apărării, articolul de lege invocat încalcă "principiul egalităţii în faţa legii" precum şi "dreptul la un proces echitabil", pentru că sancţionează discriminatoriu persoanele în raport de urmarea produsă prin săvârşirea faptei, raportat la dispoziţiile art. 180 şi 181 Cod Penal (lovire şi vătămare corporală). Potrivit legii, instanţa brăileană este obligată să suspende procesul până la pronunţarea CC. Au existat cazuri în care procesul a fost suspendat şi un an de zile.
Patronul SC "Irmex" SA Brăila, prin cei doi avocaţi aleşi, a solicitat pe parcursul procesului recuzarea (î