Cand vine vorba despre vin, ai crede ca le stii pe toate. Doar n-ai trait degeaba pana acum si n-ai fost de pomana la toate nuntile, botezurile si sindrofiile din studentie.
Numai ca nici macar in cazul vinului lucrurile nu sunt atat de simple precum par. Sunt reguli nescrise care se cer respectate, cum ar fi cele legate de toast, de bacsisul pe care il dai chelnerului sau chiar somelierului etc.
CookingLight.com a incercat sa raspunda la cateva dintre cele mai comune intrebari legate de vin.
Cand un musafir aduce o sticla de vin, trebuie sa o deschizi si sa-l servesti?
Da, obligatoriu. Chiar daca nu poti sti cu ce gand ti-a fost oferita, vinul poate ajuta la decongestionarea relatiilor dintr-un grup, aducand voie buna. Exact ce iti doresti in cazul in care ai mai multi invitati.
Daca musafirul nu-ti spune explicit sa il pastrezi si sa il savurezi mai tarziu, atunci e obligatoriu sa desfaci sticla si sa il servesti.
Chiar daca ai deja vin pe masa, o a doua sticla nu poate strica. In plus, invitatii vor putea alege vinul care le bucura in mod special papilele gustative.
Se schimba paharele o data cu fiecare nou sortiment de vin servit?
La modul ideal, da. Pentru a nu fi nevoit sa monitorizezi inghititurile invitatilor sau sa-i grabesti sa termine din pahar pentru ca vrei sa servesti un nou sortiment de vin, este de dorit sa asezi inca de la inceput mai multe pahare in fata fiecarui musafir.
Paharele nici macar nu trebuie sa fie toate la fel. De fapt, a avea pe masa mai multe tipuri de pahare este chiar stilat si distractiv, transmitand invitatilor mesajul ca te simti confortabil, increzator si generos, macar cand vine vorba de a servi vin.
Daca vrei sa faci un anunt la o petrecere, e in regula sa faci atenti invitatii folosindu-te de pahar?
D