Prețurile de producție și import din Elveția au suferit in iunie o scadere de 5.6% fața de aceeași luna a anului trecut, cea mai mare de dupa noiembrie 1986. Estimarile economiștilor indicasera posibilitatea unui declin de 5.4%. Scaderea vine in contextul in care francul elvețian s-a apreciat fața de euro in ultimul an, iar prețul petrolului a scazut semnificativ fața de maximul din vara trecuta.
Economia Rusiei ar putea suferi o scadere de pana la 8.5% in acest an, conform declarațiilor ministrului Economiei, o revizuire negativa a estimarii de -8% propusa in luna mai. PIB a scazut probabil cu 10.2% in primele șase luni și ar putea continua sa coboare cu inca 6.8% in a doua jumatate a anului. De asemenea, nivelul exporturilor din primele cinci luni ale lui 2009 a scazut cu 47.4%.
Venitul din taxe al Germaniei a scazut in iunie cu 8.8%. Veniturile din TVA, cea mai importanta sursa, au crescut cu 1.6%; cele din taxe pe salarii au scazut cu 5.2%, iar veniturile din taxele platite de companii a scazut cu peste 50%, conform unor surse guvernamentale citate de Handelsblatt. Prețurile de producție și import din Elveția au suferit in iunie o scadere de 5.6% fața de aceeași luna a anului trecut, cea mai mare de dupa noiembrie 1986. Estimarile economiștilor indicasera posibilitatea unui declin de 5.4%. Scaderea vine in contextul in care francul elvețian s-a apreciat fața de euro in ultimul an, iar prețul petrolului a scazut semnificativ fața de maximul din vara trecuta.
Economia Rusiei ar putea suferi o scadere de pana la 8.5% in acest an, conform declarațiilor ministrului Economiei, o revizuire negativa a estimarii de -8% propusa in luna mai. PIB a scazut probabil cu 10.2% in primele șase luni și ar putea continua sa coboare cu inca 6.8% in a doua jumatate a anului. De asemenea, nivelul exporturilor din primele cinci luni ale lui 2009 a sc