Mulţi vin regulat, după cum le cere afecţiunea, alţii măcar prima dată în viaţă. Ce înseamnă o vizită la oftalmolog în sufocanta lună a lui cuptor este greu de uitat. Când medicul se numără şi printre cei mai cunoscuţi specialişti din Craiova, răbdarea este prima armă cu care pleci la drum. Pe urmă vin banii.
O durere ascuţită de cap, însoţită de cuţite care îmi sfârtecă pupilele şi îmi înceţoşează privirea chiar în orele de vârf ale zilei, mă chinuieşte de ceva vreme. Metodele încercate de mine - un paracetamol la un pahar cu apă sau, mai rar, o cafea fără cofeină - nu au dat nici un rezultat. Cineva îmi spune îndatoritor să încerc un consult oftalmologic. Mă uit chiorâş - ochelarii sunt cel mai clar semn de bătrâneţe şi parcă nu aş vrea să-mi pună chiar un specialist diagnosticul crud. Amân câteva zile - nici halatele albe şi mirosul de spital nu se numără tocmai printre preferinţele mele. În cele din urmă, între două hapuri şi câteva tentative de a calma durerea cu blatul tare al biroului, mă hotărăsc. În fond, îmi zic, împuşc chiar doi iepuri deodată, având în vedere că GdS a pornit într-un raid al cabinetelor medicale particulare. Îmbin utilul cu... jobul, şi astfel ziarul va avea un material interesant, iar firma - un angajat sănătos la cap!
Programare printre picături
Zis şi făcut. Evident, le cer mai întâi colegilor cu deficienţe de vedere informaţii cu privire la competenţa medicilor de specialitate. Aflu că, de departe, în fruntea listei tămăduitorilor de ochi craioveni se află dr. Georgeta Mercuţ. Bun. Să mă programez, atunci. Pun mâna pe telefon, sun. O voce egală de asistentă aflată în exerciţiul funcţiunii îmi răspunde alb şi apretat: „Bună ziua! Cu ce vă putem ajuta?“. O programare, zic. „Cum să nu?“, mi se răspunde cu amabilitate, oferindu-mi speranţa că voi dezlega misterul capului meu în cel mai scurt timp. „Îmmm...