Despre ambasadori se scrie/vorbeste rar in media de la noi, in general cu cateva ocazii clare:
la reuniunile diplomatiei romane, care au loc de obicei la inceput de septembrie, cand presedintele sau premierul isi exprima insatisfactiile si satisfactiile privind activitatea diplomatilor. In acest context ii poti prinde pe ambasadorii romani pentru interviuri si atunci mai apar si vorbesc despre problemele care exista in relatia bilaterala cu tara in care reprezinta Romania.
cand sunt audiati in comisiile parlamentare in vederea trimiterii lor ca diplomati - sefi de misiune si asta atunci cand audierile sunt cu scandal, cum a fost audierea ambasadorului nostru in Israel, sau destinatia este foarte speciala, cand e vorba despre posturile in SUA, Rusia, Marea Britanie, Germania sau Franta.
atunci cand se intampla ceva in genul scandalului sexual aflat astazi pe toate televiziunile, acte de coruptie legate de acordarea de vize si un trecut securist al diplomatilor.
In ultimele cazuri, care pornesc ca niste scandaluri, dar care dispar in cel mult o saptamana, este chiar amuzant de urmarit pozitiile MAE, ministerul fiind evident solicitat de fiecare data pentru un comentariu.
In ultimii doi-trei ani, sa nu vorbesc despre mai mult, am avut niste cazuri de ambasadori-securisti: Gafita din Portugalia si Hoisie de la Viena, niste cazuri de coruptie legate de vizele acordate de consulatul romanesc de la Chisinau si niste scandaluri sexuale - niste scrisori schimbate intre Teodor Baconschi si Manuela Vulpe, care vorbeau despre niste bai in jacuzzi, si recentul scandal sexual cu consulul de la Chisinau, Ion Nuica.
Citeste mai mult si comenteaza pe Menaru. Despre ambasadori se scrie/vorbeste rar in media de la noi, in general cu cateva ocazii clare:
la reuniunile diplomatiei romane, care au loc de obicei la inceput de septembrie