Consiliul Judeţean Cluj a votat azi aprobarea studiului de fezabilitate pentru construcţia unui bloc turn cu 24 de etaje, în vecinătatea noului stadion clujeanului. Construcţia noului turn a fost evaluată de către Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, care a câştigat licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate, la suma de 143 de milioane de lei, adică aproximativ 34 de milioane de euro.
La fel ca şi alte instituţii, Consiliul Judeţean Cluj a realizat studiul de fezabilitate pentru o investiţie pentru care nu are finanţare. Victor Popa, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, a declarat că licitaţia a fost organizată, la comun, pentru mai multe investiţii între care noul stadion Ion Moina, a unei baze sportive de la Jucu şi a unui bloc turn, de 24 de etaje, din apropierea stadionului Ioan Moina.
“Noi nu avem bani decât pentru imvestiţia legată de construcţia noului stadion. Pentru finanţarea turnului vom căuta soluţii pentru realizarea investiţiei în urma unui parteneriat public privat”, a spus Victor Popa. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că pentru asigurarea finanţării se va organiza o licitaţie internaţională pentru desemnarea unei firme care să asigure finanţare lucrării.
Realizarea studiilor de fezabilitate pentru care nu există asigurată finanţarea a costat 1.66 milioane lei, adică aproape 400.000 de euro.
Universitatea şi subcontractorii penalizaţi pentru întârziere
Deşi Universitatea Tehnică a câştigat licitaţia pentru relizarea studiilor de fezabilitate, în realitate, planurile la întreaga documentaţie pentru stadion, turnul cu 24 de etaje şi baza sportivă de la Jucu, au fost realizate de firme care au legătură cu prorectorul Mircea Petrina de la UTCN, coordoantorul întregii afaceri.
Una dintre firmele subcontractante, care s-a ocupat