La altarul Sfintei de la Guadalupe vin anual milioane de pelerini Zeci de oameni, bătrâni sau copii, ortodocşi sau greco-catolici s-au adunat şi astăzi să vadă icoana Misionară a Fecioarei Maria - Protectoarea vieţii nenăscute, care nu este pictată de mână omenească ci constituie o imprimare miraculoasă pe mantia unui vizionar din Mexic, Juan Diego, în urmă cu peste 500 de ani. Parohii spun că este singura apariţie a Maicii Domnului, confirmată de Biserica Catolică, în care ea apare însărcinată. Cu lacrimi în ochi, oamenii s-au rugat Mariei de Guadalupe. O tânără, pe nume Narcisa, ne-a depănat din tragedia vieţii ei. „Mama m-a născut cu picioarele strâmbe şi, pentru că nu mă suporta aşa, m-a părăsit de mică. Am venit să o rog pe Maria de Guadalupe să-mi dea putere să merg“, ne-a spus printre lacrimi fata.
„Fecioara Maria mi-a salvat picioarele de la tăiere“
Lucian Dorovschi are 61 de ani. Bărbatul ne-a spus că rugăciunile l-au scăpat de la moarte: „Eram internat cu diabet, în 2006. Ajutasem la inundaţiile de la Rast şi mi se agravase boala. Am fost la un pas de a mi se tăia picioarele. Mă rugam zi de zi la Fecioara Maria. Uşor, uşor am observat că mi se închid rănile. După tratament mi s-au vindecat. Atunci, mi-am luat un angajament în faţa Maicii Domnului şi, de atunci, cânt la capela Sf. Anton“. Scopul pelerinajului, am aflat de la preotul paroh greco-catolic Iulian Mladin, este răspândirea cultului pentru Fecioara Maria de la Guadalupe - Protectoarea vieţii şi a copiilor nenăscuţi.
„Sosirea icoanei la Craiova este o ocazie de meditaţie la valoarea sfântă a vieţii“, ne-a spus preotul Mladin. Imaginea Sfintei Fecioare de Guadalupe a fost venerată de mulţimi tot mai mari de credincioşi din Mexic şi din întreaga lume. De-a lungul timpului s-au înregistrat vindecări şi miracole ce au făcut din Sanctuarul Marian din Mexico unul dintr