Creditorii producătorului de ceramică refractară Casirom Turda (CASR) au aprobat la începutul lunii iunie intrarea firmei în faliment, la propunerea administratorului judiciar, societatea RTZ&Partners IPURL. Decizia a fost luată la 5 iunie, însă administratorul judiciar al firmei a anunţat Bursa abia astăzi, printr-un comunicat în care cere operatorului de piaţă să prelungească termenul de depunere a situaţiilor financiare. Casirom a intrat în insolvenţă în iulie 2007,
Creditorii producătorului de ceramică refractară Casirom Turda (CASR) au aprobat la începutul lunii iunie intrarea firmei în faliment, la propunerea administratorului judiciar, societatea RTZ&Partners IPURL.
Decizia a fost luată la 5 iunie, însă administratorul judiciar al firmei a anunţat Bursa abia astăzi, printr-un comunicat în care cere operatorului de piaţă să prelungească termenul de depunere a situaţiilor financiare.
Casirom a intrat în insolvenţă în iulie 2007, la cererea firmei Terracom, din Italia, la care societatea din Turda avea o datorie de aproape 535.000 de euro.
Activitatea producătorului de ceramică refractară a început în 1949, iar din 2001 Casirom este listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.
Firma are un capital social de 4,4 milioane lei, divizat în 44,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.
Potrivit celor mai recente raportări, societatea Unimetal SPA din Italia deţine 33,36% din acţiunile Casirom, iar o persoană fizică, Francesco Andretta, are 13,4% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte firma Elsid Titu, care este controlată doi oameni de afaceri din Câmpina, Mihai Tufan şi Stelian Anastasescu, prin Metaleuroest.
Cel mai recent transfer cu acţiunile Casirom a fost realizat la 30 iulie 2007, când a fost anunţată intrarea firmei în insolvenţă. La acea dată, titlurile erau cotate la 0,1 lei, preţ egal cu