Aceste proprietăţi sunt atractive mai ales pentru companiile care organizează evenimente interne. Ideea de a achiziţiona sau de a construi o locuinţă de vacanţă devine mai atractivă pentru oricine atunci când aceasta poate fi transformată într-o afacere. Pasiunea pentru munte şi nevoia de mişcare în aer liber au fost argumentele care l-au determinat pe Cezar Cotescu să investească într-un sat de vacanţă. Aici se retrage în cea mai mare parte a timpului, şi, mai mult de atât, spune cu multă convingere că, pentru el, „acest loc reprezintă nu doar a doua casă, ci chiar prima casă“.
A muncit la acest sat de vacanţă 10 ani şi crede că va mai munci încă trei. Cu toate astea nu îi pare rău, mai ales că a pus mult suflet, iar scopul acestui complex este să schimbe mentalităţi, nu să fie doar un loc de cazare pentru turişti. Când era adolescent îi plăceau cărţile de aventuri, gen Ivanhoe sau Winnetou, astfel încât îşi dorea să trăiască la fel ca în aceste romane.
A îmbinat acest gust al aventurii cu cariera de arhitect pe care şi-a ales-o ulterior, precum şi cu anii trăiţi în Asia, iar rezultatul a fost satul de vacanţă „Fraţii Jderi“.
Natura, mai importantă decât arhitectura
Cezar Cotescu a construit opt cabane, de dimensiuni diferite, de la căsuţe suspendate, cu o singură cameră, până la clădiri cu 12 locuri. Lor li se alătură o sală de sport, un restaurant, un bar, piscină, precum şi cabinete de masaj şi spa. Toate aceste facilităţi sunt amenajate într-un fost grajd renovat doar pe interior, dar care din afară păstrează aspectul unei construcţii dedicate creşterii animalelor.
De fapt, toate clădirile din complex sunt în perfectă armonie cu natura. De oriunde te uiţi, vezi în primul rând verdeaţă, de parcă nu ar fi nimic amenajat. „Arhiectura rămâne pe locul doi în faţa naturii“, explică investitorul.