Locuitorii comunei Domneşti -Argeş sunt de câteva săptămâni înspăimântaţi. Problemele au început de când în zonă au fost aduşi o parte din urşii gunoieri din Sinaia. Înfometaţi şi neacomodaţi cu noua locaţie, cele două ursoaice au atacat deja mai multe gospodării, care sunt la ceva depărtare de centrul comunei. Sursa: Răzvan Bunea Locuitorii revoltaţi şi speriaţi au făcut primele demersuri către şeful Ocolului Silvic din localitate, dar şi către conducerea Direcţiei Silvice Piteşti.
Zona Domneşti –Nucşoara-Slănic, înţesată de urşi
Numărul urşilor din apropierea celor trei localităţi din nordul judeţului, Domneşti, Nucşoara şi Slănic, a crescut considerabil, dealurile şi pădurile din zonă făcând parte dintre cele mai valoroase fonduri de vânătoare ale Argeşului.
Oamenii locului vorbesc despre faptul că, şi înainte de relocarea în zonă a urşilor gunoieri, în zonă se aflau foarte mulţi urşi. Animalele aduse de la Sinaia nu sunt obişnuite să se hrănească singure şi să stea sus la munte, aşa cum fac ceilalţi urşi. Au fost obişnuite cu hrană pusă la dispoziţie şi tocmai de aceea nu se feresc să coboare în sate şi să intre nestânjenite în curţile oamenilor, aşa cum făceau la Sinaia.
Armand Chiriloiu, fost şef al departamentului de vânătoare şi salmonicultură , actualmente inspector de zonă la Regia Naţională Romsilva, este unul dintre artizanii operaţiunii aducerii urşilor din Sinaia. Deşi are cunoştiinţă de toate problemele cu care se confruntă localnicii din Domneşti, din cauza fiarelor sălbatice, susţine faptul că nu există motive de îngrijorare.
"Urşii atacă gospodării de mii de ani. Acum, orice se întâmplă, le punem pe seama celor aduşi de la Sinaia. Au atacat turme de oi, stâne, cam asta face ursul. Urşii aduşi de la Sinaia au crotale albe în urechi şi pot fi foarte uşor identificaţi. Nu