Ministrul Educaţiei a fost amendat de magistraţi pentru că nu a răspuns contestaţiei unui profesor universitar din Cluj, la desfacerea contractului de muncă.
Curtea de Apel din Cluj a dispus la sfârşitul săptămânii trecute, amendarea ministrului Ecaterina Andronescu, pentru că nu a aplicat o sentinţă definitivă şi irevocabilă, care obliga Ministerul Educaţiei să-i răspundă unui profesor, exclus de la Facultatea de Automatizări a Universităţii Tehnice.
Andronescu trebuie să plătească 120 de lei pe zi, din data de 5 mai, de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat decizia rămasă definitivă.
În plus, ministrul mai trebuie să-i achite clujeanului suma de 10.000 lei, în solidar cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, cu titlul de daune morale. Sentinţa Curtii de Apel Cluj este definitivă, dar nu executorie şi poate fi atacată cu recurs.
Profesorul Dorin Isoc a fost dat afară din Universitatea Tehnică în luna iulie a anului trecut, după ce le-a spus studenţilor, în cadrul festivităţii de absolvire, că au terminat o instituţie care nu i-a învăţat nimic, pe care a numit-o metaforic „şcoală tehnică ajutătoare”.
Profesorului i s-a reproşat şi faptul că nu a vrut să renunţe la sistemul de notare cu zecimale a studenţilor. Cu doar trei luni înainte să fie dat afară din Universitate, candidase împotriva actualul rector al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), Radu Munteanu, pentru funcţia supremă în universitate şi le spusese membrilor Senatului că doar o treime din membrii forului universitar ar mai fi rămas în funcţii, dacă el ar fi câştigat alegerile.
Pretext pentru concediere
Dorin Isoc, fost titular al disciplinei „Măsurări electrice” ne-a declarat că nu i se pare firesc să fie obligat să dea doar note întregi, cum a stabilit Universitatea în regulamentul modificat de circa