Ospătarii recomandă evitarea folosirii paharelor oferite pe terase. Dacă vă pregătiţi de concediu pe litoralul Mării Negre, este bine să aveţi în vedere câteva recomandări, venite atât din partea Protecţiei Consumato-rilor, a Poliţiei, cât şi a unor chelneri. Orădeanul Teodor Ganea lucrează la un local renumit pe plaja de la Costineşti. Acesta atrage atenţia turiştilor să nu bea răcoritoarele din paharele oferite pe terasele de pe litoral, indiferent dacă acestea par sau nu curate. „Paharele sunt spălate în condiţii improprii, cu o apă care nu este potabilă”, spune Teodor, care ştie cum se lucrează în cele mai multe dintre punctele de alimentaţie publică de pe ţărmul Mării Negre.
Între gheretele cu shaorma, kebab, gogoşi şi alte produse de patiserie, de care daţi la tot pasul, este bine să vă abţineţi şi să nu combinaţi prea multe alimente. „Recomand turiştilor aflaţi pe litoral să acorde atenţie produselor alimentare pe care le cumpără, în special celor comercializate în chioşcuri, tarabe şi alte unităţi de acest fel, în care nu se poate asigura păstrarea acestora la temperaturile indicate”, spune Bogdan Marcel Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), printr-un comunicat de presă postat pe site-ul ANPC.Dacă v-aţi hotărât să ajungeţi la destinaţie cu autoturismul personal, nu uitaţi să vă asiguraţi de buna funcţionare a acestuia, înainte de a porni la drum. Pe traseul stabilit cu exactitate în prealabil, nu opriţi decât în locuri de parcare special amenajate sau în zonele bine luminate. Acestea sunt câteva dintre sfaturile primite de la Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor. „Autoturismul nu trebuie părăsit, dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta. Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul şi nu luaţi în maşină persoane necunoscute”,