» Prin modificarea legislatiei privind jocurile de noroc, Guvernul a lasat fara bani monumentele istorice, cinematografia, federatiile sportive si chiar Fondul National de Solidaritate, destinat celor cu venituri mici. Banii din taxele si impozitele platite de cazinouri, de casele de pariuri si de Loterie se duc acum direct in neantul bugetului de stat.
» Desi este o masura menita sa ajute bugetul pe timp de criza, nu exista nici o garantie ca acesti bani, care acum nu mai au o destinatie prestabilita, nu se vor scurge pe plata vacantelor functionarimii de stat sau pe risipe publice de tip "Ridzi".
Domenii si asa napastuite de bugetul de stat au fost lasate de Guvern fara una dintre cele mai importante surse de finantare: o parte din taxele si impozitele impuse de stat cazinourilor, caselor de pariuri si Loteriei Romane. Prin modificarea legislatiei privind jocurile de noroc, Oficiul National al Monumentelor Istorice, Centrul National al Cinematografiei, Fondul National de Solidaritate sau federatiile sportive nu vor mai primi nici un ban din profitul incasat de stat de pe urma jocurilor de noroc. Pentru patrimoniu si restaurarea monumentelor istorice, de exemplu, Ordonanta de Urgenta 77/2009 ar putea insemna un dezastru: 97% din taxa de timbru care asigura finantarea acestui domeniu provenea din impozitarea jocurilor de noroc. Din 2006, monumentele istorice au fost restaurate aproape exclusiv pe bani proveniti din aceasta taxa de timbru de 2% din activitatile de cazinou, pariuri sau loterie.
Prin acest sistem de finantare, in 2007, Oficiul National al Monumentelor Istorice a primit 3,7 milioane de euro, in 2008 a obtinut 5,3 milioane de euro, iar in 2009, pana in luna iunie, cand a intrat in vigoare OUG 77/2009, 2,3 milioane de euro. Dimensiunea dezastrului este data de o comparatie simpla: veniturile din taxa de timbru fara