Daca in urma cu aproape un an si jumatate, cand Wall Street-ul era in picioare, insula britanica Osea nu era la mare cautare, de cand cu stresul si bolile de nervi pe motiv de criza numarul "clientilor" veniti la reabilitare a crescut cu 60%.
Cazurile de cancer, bolile psihice, isteria si dependentele, care au tabarat pe fosti cantareti celebri, pe manageri si pe ocupanti de pozitii importante in domeniul financiar odata cu marea prabusire, isi gasesc sfarsitul pe insula Osea.
Accesibila pe uscat doar patru ore pe zi, in functie de flux si reflux, insula este un real ajutor pentru cei loviti de criza. Banii pe care bancherii i-au bagat in refacere s-au dovedit si o mana cereasca pentru bugetul centrului, care abia reusea sa supravietuiasca.
Asadar, pe fondul crizei economice globale, numarul "clientilor" din corporatii ai centrului de refacere Causeway Retreat a crescut cu 60% in ultimele noua luni, potrivit celor de la BBC.
"Recesiunea nu ne dauneaza, si spun asta cu tristete, ci ne ajuta afacerea. Clientii ne spun ca sunt foarte istoviti la locul de munca. Ei arata clar ca poti fi lider intr-o industrie, dar sa nu stii ce sa faci cu propria viata", sustine managerul general al centrului, Mark Gregory.
Surprinzator sau nu, majoritatea clientilor care ajung la centru sunt femei din sectorul bancar, juridic si de investitii.
"Femeile se pot simti mai usor agresate in mediul corporatist. Ele sunt vazute ca o tinta mai usoara de colegii lor de sex masculin", explica Brendan Quinn, directorul executiv al Causeway Retreat.
"Totul a inceput odata cu criza financiara. Munceam mult mai mult decat de obicei si beam putin mai mult decat ar fi trebuit, deoarece ma simteam ca o femeie intr-o haita de lupi", povesteste o clienta a centrului, director financiar la o importanta companie din Londra.