De la Eva si pana la Doamna Criza, adica de vreo cateva mii de ani, lumea a fost condusa de barbati, care au reusit sa o distruga prin viata grea impusa de recesiune.
Aceasta mare criza nu va duce la moartea Wallstreet-ului. Nici macar moartea finantelor. Si nici la sfarsitul capitalismului. Aceste concepte si institutiile in care se incearca punerea lor in practica vor reusi sa supravietuiasca. Cel care moare si nu mai poate fi salvat de nimeni si nimic este spiritul macho.
Insa daca Wallstreet-ul, capitalismul si piata financiara au reusit sa-si lipeasca la loc capetele cazute pe esafod, spiritul macho a incercat sa-si coasa la loc onoarea si imaginea, dar a nimerit sub un toc care l-a executat cu zambetul pe buze.
Tocul patrat, de patru centimetri, al unei femei. Nu al unei femei ca oricare alta, ci femeia la puterea, liderul incoronat de criza sa conduca dupa colapsul "lumii vechi", comenteaza cei de la Die Presse.
Timp de mai multi ani, lumea a fost martora la un transfer tacut dar in acelasi timp monumental de putere, de la barbati la femei. Astazi, Marea Recesiune a transformat ceea ce era o schimbare evolutiva intr-una revolutionara.
Transferul de putere va fi accelerat de criza economica, deoarece din ce in ce mai multi oameni isi dau seama ca actiunile agresive, riscante, care i-au ajutat pe barbati sa-si consolideze puterea, s-au dovedit destructive si nefunctionale pe termen lung, intr-o lume globalizata.
Motivul: colapsul economic
Principala consecinta a patriarhatului milenar este insasi trecerea in nefiinta a spiritului macho in conditiile in care imaginea lumii de astazi indica faptul ca dominatia de catre barbati a sectorului financiar global a creat conditiile pentru colapsul economic. Cum astfel de prabusiri nu au efecte izolate, moartea spiritului macho va duce la o