1.740 de cadre didactice s-au înscris la examenul de titularizare, miza fiind 910 catedre vacante
În această dimineaţă este rândul profesorilor să intre la examen. De la ora 10.00, la Braşov, circa 2.000 de candidaţi se vor bate pe cele 910 de catedre vacante. La nivel naţional, pe cele 13.200 de posturi în învăţământ intră în competiţie 70.000 de cadre didactice. Dacă în anii trecuţi subiectele erau concepute de o comisie a Ministerului Educaţiei, în acest an, cei care vor stabili subiectele de testare sunt inspectorii şcolari. Nota minimă de promovare este 7. Repartizarea profesorilor se va face în şedinţă publică, de asemenea, la nivelul judeţelor. Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de învăţători, educatori şi limba română. Concursul naţional de titularizare debutează cu evaluarea dascălilor.
1.740 de candidaţi ar trebui să fie în sală de la 9.00
La Braşov, candidaţii vor susţine examenul în două centre de concurs: Liceul „Andrei Mureşanu“ şi Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“ Braşov. În plus, se va mai da examen şi la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“, subordonat centrului de la Baiulescu. În examenul propriu-zis vor intra 1.740 de candidaţi, potrivit lui Dorel Agache (foto), inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. Examenul va începe de la ora 10.00, dar candidaţii vor trebui să fie în sălile de examinare de la ora 9.00. În acest an, subiectele de examen vor fi elaborate chiar la IŞJ Braşov, în acest an examenul fiind un „hibrid” între examenul naţional şi cel din judeţele pilot unde concursul a fost susţinut chiar la şcolile cu locuri libere, potrivit reprezentanţilor IŞJ.
Mai puţine posturi anul acesta
Pentru următorul an şcolar, IŞJ Braşov a scos la concurs 910 posturi didactice complete, vacante, din care 350 titularizabile. 87 dintre acestea sunt în municipiul Braşov, dar