Angajatorii ar putea economisi cate 1.000 de euro anual pentru fiecare angajat daca ar fi introduse tichetele de sport deductibile fiscal, in acelasi sistem in care functioneaza tichetele de masa, tichetele-cadou sau de vacanta.
"Am fost foarte aproape sa implementam o masura care sa vizeze beneficii de natura sportiva pentru angajatii nostri, dar deocamdata avem retineri. Nu am respins niciodata propunerile care vizeaza angajatii, insa daca ar exista tichete de sport deductibile fiscal, cu siguranta ca vom lua in calcul posibilitatea de a le oferi angajatilor", sustine Irina Stoian, HR manager in cadrul Cetelem, filiala locala a diviziei de consum a grupului francez BNP Paribas, care numara 900 de angajati pe piata locala. Anul acesta, compania a acordat vouchere pentru angajatii cei mai performanti cu o valoare cuprinsa intre 100 si 400 de lei, care au beneficiat de serviciile unui centru de infrumusetare.
In general, companiile din Romania acorda facilitati sportive angajatilor sub forma abonamentelor la sala, care sunt oferite fie in urma unui contract cu un anumit club sportiv, fie sub forma unei sume fixe lunare, care sa acopere o parte din costul abonamentului - angajatul fiind nevoit sa suporte cheltuielile suplimentare in cazul in care pretul abonamentului depaseste suma data de angajator.
20% din multinationale dau abonamente la sali de sport angajatilor
Acordarea tichetelor de sport ar elimina o parte din costurile angajatorilor care acorda angajatilor astfel de beneficii, in conditiile in care pretul unui abonament la sala ajunge la 350 de lei/luna (83,3 euro).
"In general, companiile ofera abonamente la sali de sport private. Un procent de 20% din cele 150 de companii care au participat la studiul salarial realizat de noi anul trecut ofereau angajatilor abonamente la sala. Insa aceste beneficii nu sunt tichete si