La 24 de ani, jurnalistul are o experienţă de lucru în trei televiziuni. Acum prezintă ştirile la Kanal D, în locul Danei Războiu. A trecut de la munca de teren la cea de editor-prezentator pentru jurnalul de ştiri de seară. Cu orice ocazie se întoarce în mijlocul evenimentelor, pentru că asta contează pentru el. Lucrează în presă de la 16 ani şi a întâlnit destule situaţii până acum, cât să hotărască pentru el că are „sindromul televiziunii“ în sânge.
A plecat de la Pro TV Cluj – unde i se spunea „omul care aduce ştirile din Transilvania“ – şi a venit la Kanal D, „într-o nouă etapă profesională“, cum îi spune el. „Încerc să continui să construiesc şi să aduc valoare brandului de ştiri“, este ţelul momentan al lui Adrian Rozenberg.
Deşi mare parte a muncii sale are loc la birou, ştie că „munca de reporter de teren este cea care te defineşte, până la urmă, ca jurnalist adevărat“.
„Pentru mine, această nouă poziţie, de editor-prezentator, este una firească, şi faptul că am «şcoală jurnalistică din teren» mă va ajuta să fiu mult mai credibil, mai firesc, mai apropiat de telespectatori“, crede Adrian.
Cu toate acestea, spune că nu a renunţat nicio clipă la munca de teren. De curând s-a întors din Belfast, unde a făcut un reportaj despre românii de acolo.
După nouă ani de lucrat în media, Adrian ştie că „un jurnalist nu trebuie să renunţe la principiile profesionale şi să nu uite că este «om» înainte de toate“. Asta este literă de lege pentru Adrian.
Întâlnire amuzantă cu Dalai Lama
L-a cunoscut pe marele gânditor tibetan în decembrie 2008, împreună cu Sergiu Matei, un prieten de-al său. Îşi aduce aminte amuzat de cum învăţatul le-a recunoscut din prima privire naţionalitatea. „Amintindu-şi de prietenul său din copilarie, alpinist, şi care avea cioc, l-a prins pe Sergiu de