Florentina Tinc, reprezentanta Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, a participat la Primul Laborator de Educaţie NonFormală din România, care s-a desfăşurat la Tulcea. Reprezentanta Universităţii a participat la cea mai spectaculoasă acţiune de creare a unui parteneriat între instituţiile care activează în domeniul educaţiei şi iniţiativelor destinate tinerilor, care au dorit să disemineze metodele nonformale de educaţie din România.
„Activităţile au fost foarte binevenite şi au fost raportate la problemele cu care tinerii noştrii se confruntă în zilele noastre. Poate cateodată, chiar şi noi, tinerii, ajungem să fim prea formali şi învăţăm în fiecare zi să corespundem unei grile de evaluare, când de fapt ar trebui să învăţăm că suntem unici, dar şi foarte similari, astfel ca putem să ne mai şi jucăm din cand în când, pentru că astfel facilităm comunicarea, iar beneficiile comunicării se pot reflecta în cunoştinţele pe care le acumulăm unii de la ceilalţi” , a declarat Florentina Tinc.
Programul a fost finanţat de către ANPCDEFP România, prin Fondurile „Tineret în Acţiune”.
Printre tematicile laboratoarelor s-au numărat experimentarea unor modele şi tehnici relative la Comunicare şi Coaching, Mentorat, Peace Building Strategies, Walt Disney Strategy, Photo Voice Method, Living Library, s.a. toate având ca şi cale de învăţare şi transmitere a informaţiei practicarea de jocuri adaptate fiecarui domeniu în parte.
Printre temele propuse au fost: „Autocunoasterea şi Metoda Tranziţiei”; „Exprimarea emoţiilor prin mişcare şi dans”; „Valorizarea şi vizibilitatea informaţiilor acumulate în cadrul Laboratorului de Educaţie Non-Formală”; „Cum să ai rezultate pe termen lung?”; „Pacea. Definiţie, resurse şi influenţa acestora în politic şi sectorul social”